Ombudet Johanna vill komma väl förberedd till Riksmötet

Johanna Bååw, vice ordförande i Göteborgs distrikt och ombud på Riksmötet, kommer att vara på sitt andra Riksmöte i helgen. Hon hoppas på att få mycket energiutbyte och känner att det är viktigt att vara väl förberedd.

Hur känns det nu då inför helgen?

– Jag ser fram emot det, du får en massa energi när du kommer dit. Och det är tydligt, du behöver inte vara så orolig för att inte hänga med eftersom du blir lotsad igenom processen.

– I distriktet har vi förberett oss torgvis, så att säga. Vi har pratat om varje påverkanstorg ett och ett. Pratat om dem utifrån hur de är samlade i liknande ämnen. Det känns som ett bra sätt att förbereda sig på. Vi har gått igenom hur riksstyrelsen svarar och vad vi tycker utifrån det. Ibland håller vi med, ibland inte.

Vilka frågor är mest spännande?

– Det är såklart våra motioner, som kommer från lokalföreningar i vårt distrikt, dvs motion 4, 5, och 14. Gemensamt för dem är att det handlar om påverkansarbete inom vad vi ser som viktiga frågor kring barnens rättigheter. Vi har tagit del av styrelsens svar på dessa och ser fram emot att få diskutera dem mera på mötet. Motion 14 planerar vi för att föreslå en konkretisering av då vi utifrån responsen förstod att det kunde behövas. 

Vilka förändringar hoppas du på?

– Jag tycker det viktigaste är att vi återsamlas allihop och tittar på den långsiktiga strategin, så att vi ser att vi är på rätt väg.

Hur ska vi göra för att få ett riktigt bra Riksmöte?

– Prio ett är att man kommer förberedd, att man är införstådd med hur hela processen sker, var själva diskussionerna förs för det kan gå ganska snabbt i plenum.

Vad ser du mest fram emot på Riksmötet?

– Att umgås, träffas och bli påmind om varför man är engagerad.

Riksmöte 2024

Till sidan för Riksmöte 2024.