Verksamhetskonferensen har börjat

Nu är Verksamhetskonferensen invigd och flera punkter på programmet har avhandlats.

Allra först uppe på podiet var Halmstads lokalförenings ordförande Fabiola Kindblad som välkomnade alla deltagare, gjorde några historiska referenser till Halmstad och presenterade den första gästen, Stefan Pålsson, kommunstyrelsens ordförande. Han klippte sedan ett symboliskt band, med god hjälp av vår ordförande Maria Schillaci och vår generalsekreterare Åsa Regnér, för att inviga Verksamhetskonferensen officiellt.

Nästa punkt på programmet var Sigge Johansson och hans vänner i Danslust från Kulturskolan i Halmstad som fick i gång publiken i plenum med ett entusiastiskt dansnummer.

Danslust uppträdde till publikens glädje.

Efter detta ställde moderatorn Rebecca Sellergren några frågor till Maria Schillaci och Åsa Regnér om vad de hur se ser på organisationen och våra framtida utmaningar.

Maria Schillaci berättade om sina resor då hon besökt lokalföreningar i landet efter att ha blivit vald till ordförande på Riksmötet förra året.

– Det har varit väldigt kul att träffa lokalföreningarna, och det har varit spännande att sitta ner och diskutera de lokala utmaningarna och lokalföreningarnas olika roller.

Åsa Regnér nämner att Rädda Barnen är en stor organisation och att vi måste påminna oss om vid varje möte ”hur kommer det här att förändra saker för barn”.

Gay Ljungberg, Maria Schillaci, Stefan Pålsson, Åsa Regnér och Fabiola Kindblad.

Vilket är Rädda Barnens viktigaste uppdrag just nu?

– Barn far verkligen illa i världen som det ser ut nu. Så det är viktigt att Rädda Barnen kan vara det humanitära maskineri vi redan är, men det är också viktigt att upprätthålla arbetet med barns rättigheter, menar Åsa Regnér.

– Utmaningarna är många. Jag har mött väldigt mycket oro, barn som lever på marginalen. Jag har varit i flera orter som drabbats av våldet. Rekryteringen av barn som ska utföra våld måste stoppas, vi vill vara en folkrörelse mot våld, vi ska vara modiga och relevanta men också lösningsorienterade, säger Maria Schillaci.

– Vi har massor av arbete ute i fält och det är bra men vi måste också diskutera hur kan vi vara en organisation som mobiliserar mot våldet.

– Jag ser fram emot att lyssna på diskussionerna. Om det finns förslag bland lokalföreningarna på hur vi kan arbeta för att minska problemen, säger Åsa Regnér.

Åsa Regnér och Maria Schillaci på scen i plenum.

Senare på fredagseftermiddagen följde en workshop om barnrättspolitiska programmet och en omvärldsspaning på temat våld mot barn i närmiljö av Nadim Ghazale som är polis och föreläsare.